Co je to syndrom "boreout"?

Boreout, syndrom znuděnosti!Určitě jsme všichni slyšeli o syndromu vyhoření tzv. "burnout", ale slyšeli jste o "boreout"? Existuje opravdu už i syndrom znuděnosti?

Podle Frédérica Desnarda ano. Tento muž zažaloval svoji bývalou firmu za to, že utrpěl psychickou újmu unuděním v nezáživné práci. Podle serveru aktualne.cz se s firmou soudí až o částku 360 000 eur odškodného.

Jak k tomu došlo?

Podle informací na serveru aktualne.cz popisuje svoji pracovní pozici Frédéric Desnard jako "chlápek pro všechno". Kromě toho, že měl být zodpovědný za "všeobecný servis" vyřizoval za nadřízené jejich osobní úkoly a činnosti např. vyzvedávání dětí z kroužků. Z práce byl po 4 letech propuštěn a nyní společnost žaluje za psychickou újmu. Boreout, který je vysvětlovaný jako nespokojenost v práci následkem nudy, prý způsobil další psychické problémy. Jeho právník řekl, že klient trpí těžkými depresemi a dalšími zdravoními problémy, které jsou následkem právě tohoto syndromu.

Co si o tom myslíte Vy?

Pokud Vás téma zaujalo, více informací najdete v původním článku:

http://zpravy.aktualne.cz/finance/francouz-se-soudi-s-byvalym-zamestnavatelem-kvuli-prilis-nud/r~f59b36b211c811e683920025900fea04/