Metoda council a rozhovor s Jitkou Marelovou!

V rámci letošních letních dílen HR klubu nám paní lektorka Jitka Marelová představí metodu council a její různorodé využití.
Co nám o sobě a o metodě council prozradila sama lektorka se můžete dočíst níže.

1.    Moje první otázka směřuje přímo na Vás, co nám o sobě prozradíte?

Jsem rodačka z Prahy, ale mám blízko k přírodě. Vystudovala jsem psychologii a pak jsem se několik let věnovala lektorování. Dostala jsem se k metodě council a ta mě uchvátila, protože jsem se v ní od začátku cítila velmi bezpečně a volně. Viděla jsem, jak rychle se skupiny díky ní stmelují a konflikty řeší. Pracuji proto s ní ráda a zařazuji ji do všech seminářů. Před 2 lety jsem založila centrum pro setkávání a sebepoznání Rybalka v Praze - Vršovicích. Aktuálně se nejvíc věnuji rozvoji vlastního sociálního podniku, kde lide na okraji společnosti pletou houpací sítě (lelkuje.me).

2.    Mohla byste stručně přiblížit, o čem je metoda council a v čem je jedinečná?

Council, jak jsem ho poznala, je ne-hierarchická metoda otevřené komunikace pocházející od severoamerických Indiánů. Všude po světě sdílejí přírodní národy touto formou – v kruhu, okolo ohně (v našem případě svíčky) s pomocí tzv. „mluvícího“ dřívka nebo jiného předmětu, který koluje po kruhu a jeho členové se mohou vyjádřit k danému tématu nebo když žádné není, jen tak - za sebe. Pro sdílení v councilu existují čtyři doporučení, která se ve formě záměru snaží dodržovat každý účastník kruhu. V councilu máme záměr 1) sdílet od srdce (autenticky), 2) spontánně a 3) zaměřit se na esenci, zkrátka říct to, jak věci jsou. Čtvrtý záměr drží naslouchající, který se snaží věnovat plnou pozornost mluvícímu, bez hodnocení - snaží se naslouchat srdcem.

3.    Dokážu si představit její využití ve škole v třídním kolektivu nebo v jiných volnočasových aktivitách s mládeží, ale jak to vypadá, když se aplikuje na firemní prostředí?

Council je velmi užitečný i v práci s pracovním týmem. Umožňuje to, aby každý z členů měl prostor se vyjádřit. Záměry councilu přitom zajistí, že se mluví k věci a posluchači zůstávají otevřeni těm, kdo mluví. Zefektivňuje se způsob vedení porad, hledání inovativních řešení a zvládání konfliktních situaci. Celkově council poslouží lídrům, kteří chtějí posílit pocit zodpovědnosti jednotlivých členů svého týmu.

4.    Co Vás zaujalo na spolupráci s HR klubem? V čem vidíte jeho přednosti?
(Pro mne tato otázka souvisí s 5.)

5.    Těšíte se na letní dílny HR klubu? 
Těším se, že v rámci dílen council představím lidem z byznysové branže. Přeji si, aby tato metoda pronikla co nejvíce do firemního prostředí.