Age Management s paní magistrou Štorovou

Seveřani už před časem přišli na to, že je nezbytné zajistit takové pracovní podmínky, aby lidé mohli a navíc také chtěli pracovat i v pokročilém věku. Paní Štorová nás na pražském Klubu seznámila s jejich řešením a možností aplikace v našem prostředí. Také zdůraznila, že se jedná o běh na dlouhou trať. V diskusi se účastníci shodli, že je podstatné začít věci měnit „od shora“ – tedy z pozice vlády, ministerstev, zákonů atd. Firmy zatím příliš prostoru ve své strategii na zavádění Age Managementu nemají. Navíc minimálně v Praze je trh práce stále značně přesycen, je tedy vždy možné sáhnout po tom pravém, "hotovém" expertovi a firmy tak (zdá se) necítí nutnost si takové lidi samy vychovávat.

Přesto i u nás už se o některých částech tohoto komplexního přístupu hovoří. Rozlišujeme jednotlivé generace pracovníků podle toho, kdy nastoupili do pracovního procesu a učíme se s nimi efektivně pracovat. Hledáme způsoby, jak motivovat naše zaměstnance a některé firmy již aktivně spolupracují se školami, aby připravily novou generaci absolventů přesně dle svých požadavků. Když se tyto aktivity shromáždí do dlouhodobého plánu, který počítá s celým "životním cyklem pracovníka", je to již velmi blízko systému, který razí právě Skandinávci - a teď u nás i Age Management, o.s.

Pokud by vás zajímala strategie Age Managementu blíže, na stránkách http://www.aivd.cz/publikacni-cinnost je možné nalézt volně ke stažení publikace tématem se zabývající.