Co se psalo o HR v tisku?

Přehled toho nejzajímavějšího o lidských zdrojích, personalistice ad. v českém tisku.

Nový pojem na trhu práce: talentismus
idnes.cz / Na českém pracovním trhu vznikl zvláštní paradox: i v době rostoucí nezaměstnanosti nemohou firmy najít vhodné zaměstnance. 

Ten, kdo byl nezaměstnaný, je dobrý pracovník. Minimálně šest měsíců
idnes.cz / Z databáze společnosti Takt, která obsahuje více než 23 tisíc psychodiagnostických profilů zaměstnanců, vyplývá, že lidé hledající zaměstnání jsou minimálně stejně inteligentní jako ti s pracovní smlouvou. 

Dolarových miliardářek je nejvíc v historii. Přibyla šéfka facebooku či magnátka z Nigérie.
ihned.cz / Lidé z časopisu Forbes loni na světě napočítali 172 dolarových miliardářek. To je v historii prestižního žebříčku nejvyšší číslo - o celou čtvrtinu vyšší než loni.

Průměrná mzda klesla o dvě procenta. Růst se nedá očekávat
lidovky.cz /  Průměrná mzda ve čtvrtém čtvrtletí loni podle většiny oslovených analytiků klesla o 0,9 procenta. Což po odečtení inflace znamená dokonce reálný propad o dvě procenta. 

Počet podnikatelů klesá. Prý už je to kritické
Tyden.cz / Podnikatelů v Česku ubývá. Loni se jejich počet snížil téměř o sedmnáct tisíc, za poslední dva roky jich ubylo o 24,5 tisíce.

Polovina Čechů by se stěhovala za prací. Spíš ale do ciziny
Tyden.cz / Za prací by se přestěhovalo 45 procent Čechů v produktivním věku, a to spíše do ciziny. Ochotu projevují zejména mladí lidé, kteří jsou na začátku svého profesního života.