Ejčár radí jak být šťastnější

Štěstí není jen výsledkem nebo důsledkem našeho okolí, dřímá v nás samotných a pokud si to uvědomíme, stane se každodenním motorem na cestě k úspěchu. V následujícím článku naleznete způsoby, jak si zajistit každý den o něco šťastnější.

Nepodceňujme spánek
Každodenní a vydatný spánek revitalizuje naše tělo a podporuje produktivitu. Ale to není vše, vědci došli k závěru, že nedostatek spánku přesměrovává naši pozornost a vzpomínky na negativní slova a obrazy.

štěstíNezapomeňte se hýbat, sedm minut denně stačí
Asi ty výmluvy také znáte. Nemám čas, mám toho moc, nestíhám… Nemůžu se hýbat… Ale opravdu si nenajdete alespoň sedm minut každý den? Vždyť nemusíte nutně uběhnout 10 km nebo přeplavat 100x bazén, stačí jen chvilka. Pravidelné cvičení podporuje pocit vyrovnanosti a štěstí a funguje také jako prevence depresí.

Čas strávený s rodinou a přáteli je k nezaplacení
Současný uspěchaný život nás hodně odcizuje od rodiny a přátel. Času na ně nemáme příliš. Abychom toho jednou nelitovali je na čase s tím něco udělat! A to co nejdříve.

Pomoc, charita: prostě pomáhejme
Je tomu tak, i pomoc ostatním vás udělá šťastnější. Je prokázáno, že ti, kteří se věnují dobrovolnictví nebo charitě vykazují větší pocit spokojenosti a štěstí. Na tom se shoduje velká řada vědců. Formu pomoci si můžete zvolit vy sami a na výběr je toho opravdu hodně.

štěstíVen, na čerstvý vzduch
Ti, co mají psy, si nemusí s tímto bodem dělat žádné starosti, na pořádnou procházku se dostanou minimálně 3x týdně, ne-li každý den. Ostatní by si ji však měli dopřát také a to nejlépe v přírodě. Už dvacettiminotovka denně dokáže zázraky.

Jak si udržujete dobrou náladu vy? Podělte se s Ejčárem na redakce@hr-klub.cz.

Zdroj: www.dreamlife.cz