Nejoblíbenější knihy podnikatelek a manažerek

podnikatelkaJe všeobecně známo, že ve vedoucích pozicích převládají muži, ale doba se stále proměňuje a tento trend začíná pomalu, ale jistě, ustupovat. V současnosti také stále více a více žen vstupuje z pohodlí domova do světa podnikání s čerstvými novými nápady. Ukázalo se, že moderní žena může z pohodlí domova spustit a řídit obchodní impérium.

Knihy pro podnikatelky a manažerky
Začít sám podnikat a postavit se na vlastní nohy není snadné a je během na dlouhou trať. Tato cesta je plná výzev, vzestupů a pádů. Proto je důležité, aby ženy uměly pochopit technické detaily spuštění nebo řízení podniku. Následující knihy jsou považovány za přínosné v těžkých časech a většina z nich pomohla některé z nejvlivnějších podnikatelek na světě.

Stephen Covey: Vedení založené na principech
I když tato kniha byla vydaná už v roce 1992, kdy byla trochu jiná doba, mnozí kritici se domnívají, že se perfektně hodí na aktuální obchodní situaci. Nejdůležitější zásadou této knihy je "empatické naslouchání". Normálně lidé neposlouchají a dělají proto hrubé chyby. Poslech je důležitou ctností v podnikání.

Kate White: Děvet tajemství žen, které se dostanou vše, co chtějí
Kate White je editorkou časopisu Cosmopolitan a tato kniha je něco jako její osobní deník, ve kterém uvádí strategie, které se vyvinuly pozorováním úspěšné firemní ženy v mnoha oborech. Kniha je zářným příkladem, který podporuje tvůrčí myšlení a využití nových obchodních metod, které mohou vést až na vrchol.

Maria Bartiromo: Deset zákonů pro trvalý úspěch
Kniha je plná optimismu, moudrosti a tvrdé práce. Je speciálně napsána pro podnikatelky a učí, jak prolomit bariéry a povznést se nad všechno.

podnikatelkyGail Evans: Hrajte jako muž a vyhrajte jako žena
Gail Evans doporučuje ženám hrát hru a ukázat se jako vítěz. Pokud chce žena uspět v podnikání, měla by být konkurenční  a optimistická. Podnikání je třeba brát vážně, ale vážnost by neměla snížit vzrušení.

Business je něco, co není možné zvládnout za den nebo za rok. Je to krok za krokem proces, který vyžaduje neustálé přizpůsobování se, a díky knihám uvedeným v tomto článku se o to můžete pokusit. Bohužel většina knih nebyla přeložena do českého jazyka.

Přečtěte si více na Buzzle: http://www.buzzle.com/articles/most-popular-business-books-for-women.html