Otázka, která dostane uchazeče do pasti

Samozřejmě, že všichni víme, že pracovní pohovory jsou plné nepříjemných otázek. Mezi ně patří otázka na platové požadavky, silné a slabé stránky, jaké jsou koníčky uchazeče, jak tráví volný čas atd.

pohovorOtázka na volný čas je velmi zajímavá a vyžaduje promyšlenou odpověď. Protože pokud jsme přijímací komisi či personalistu dosud zaujali, odpovědí na tuto otázku může být vše ztraceno.

Proč se NEdělat zajímavějším než jsem
Můžeme se totiž udělat strašně zajímavým (plachtění, golf) nebo vykládat o naší dobrovolnické činnosti či se vychloubat horolezectvím. Ale ve skutečnosti je to všechno k ničemu, protože zjistíme,že nedokážeme odpovědět na doplňující otázky personalistů. Často se také stává, že tazatel se nějakým zmiňovaným koníčkem sám zabývá a je odborník v dané problematice a uchazeč se ocitne ihned v úzkých. Takže nejlepší odpovědí na tuto zdánlivě banální otázku je pravda a nic než pravda.

pastAno, nebude možná znít skvěle, že chodím nejradši s kamarády na pivo nebo že trávím většinu svého času na Instagramu a Facebooku, ale pořád je lepší se moci opřít o pravdu, než se zaobalit do lží hned na začátku. Také můžete na rovinu říci, že bohužel na žádné koníčky nemáte čas, tím se to jednoduše vyřeší a vy nemusíte lhát a předstírat zajímavý život plný adrenalinu.

Jak budete trávit svůj volný čas, není zásadní otázka. Je to jen prostředek personalistů pokusit se z vás dostat pravdu a upřímnost. 

Zdroj: http://www.businessinsider.com/