Práce vhodná pro introverty

kancelarDokážete si představit, že byste měli své teplé místečko v kanceláři za počítačem, v klídečku, hned vedle kuchyňky, kde se za celý den nemusíte vlastně s nikým potkat a na nikoho promluvit a najednou vám přijde váš nadřízený oznámit, že vaše místo ruší a vy budete přemístěn do ruchu open space, kde budete neustále jednat se svými kolegy, vysvětlovat vaše plány a cestovat mezi kancelářemi a firmami, předají vám nemalé peníze? Dokážu si představit jednu skupinu lidí, kteří by jen při této myšlence zešedivěli. A jsou jimi introverti.

Tak které pracovní pozice jsou vhodné pro introverty?

Péče o zvířata
I když je tato práce nepříliš dobře placená, introverti ji budou velebit. Zvláště ti, kteří mají rádi více zvířata než lidi. V ideálním případě mohou získat práci v útulku, zverimexu nebo v kanceláři veterináře. Plat – nízký.

Archivář
Tato práce zvláště vhodná pro ty, kteří milují práci s historickými dokumenty nebo uměleckými díly. 

Soudní reportér / zapisovatel
Můžete si myslet, ze soudní reportér/zapisovatel sedí ve středu dění , ale ve skutečnosti  sotva potřebuje komunikovat s kýmkoli jiným. Jediný okamžik, kdy budou muset rozmlouvat s jinou lidskou bytostí, je-li požádán o soudní přepis. Plat na této pozici je průměrný.

Geolog
Jedno z nejlépe placených pracovních míst pro introverty s průměrným platem 90.890 amerických dolarů. Geolog stráví alespoň polovinu svého času mimo kancelář, v polích, daleko od kolegů. Když je na pracovišti, tak většinou v laboratoři nebo u počítače.

Manažer přes sociální média
Ideální práce pro introverty.  Je možné být velmi aktivní na sociálních sítích a přitom nemá v reálném světě socializaci vůbec.

Napadají vás další pracovní pozice, které by byly vhodné pro introverty? Podělte se s námi o vaše nápady na redakce@hr-klub.cz. Mě, jako redaktorku těchto webových stránek, napadá třeba právě web editor nebo astronom či překladatel knih. Budu se těšit na vaše nápady.

Lenka Juračková