Tip jak zlepšit pracovní produktivitu a zdraví zaměstnanců!

Tip jak zlepšit pracovní produktivitu a zdraví zaměstnanců!Nevyvážená strava snižuje produktivitu zaměstnanců až o 20%, informuje článek na serveru iDNES.cz. Co se dá udělat pro to, aby naši zaměstnanci jedli lépe a byli produktivnější?

Stravování je důležitější než si většina Čechů připouští, svědčí o tom i časté problémy s nadváhou. Dobrá a vyvážená strava hraje roli i v naší pracovní produktivitě. Jak zlepšit životosprávu i pracovní výkon nám radí Pavel Kusý z Edenredu v rozhovoru pro iDNES.cz:
"V zaměstnání trávíme většinu času. Pokud prosadíme zásady zdravého životního stylu, pak to pomůže nejen zdraví a pohodě zaměstnanců, ale pozitivní dopad se projeví i na výsledcích firmy. Kvalitní jídlo zlepšuje náladu a vztahy mezi lidmi. A také zvyšuje pracovní výkon zaměstnanců."

Rady, co a jak zlepšit v rámci firemního stravování, lze získat v projektu Firma na talíři, kterou vede právě firma Edenred. V poradenství ohledně složení naší stravy najdeme i zajímavosti, jaké jídlo konzumovat vzhledem k naší pracovní náplni. Podle toho  můžeme jídelníček přizpůsobit, například banán nám prý pomůže na řešení konfliktů, mrkev zase na prezentační dovednosti.

Pravidelná konzumace zeleniny nám pomůže nejen k lepšímu trávení,ale i k lepšímu soustředění a výdrži. Základem každého dne je snídaně, která nám dodá dostatek energie a nastartuje naše trávení. Odborníci radí nahradit koblihy či jiné sladké bílé pečivo kaší a přisladit si ji můžeme marmeládou.  Čokoládu a sušenky můžeme nahradit oříškovými tyčinkami, které obsahují spoustu výživných látek. Pokud nás odpoledne tzv. "hodí mlsná" můžeme zkusit dát si vodu se sirupem, sladké ovoce či mléčný výrobek.  Říká se "jsme to co jíme", mysleme na to při volbě oběda, špatně zvolené jídlo nám může nejen zkomplikovat trávení ale i snížit naši aktivitu či vyvolat podráždění a únavu.

Více informací najdete v původním článku:

http://finance.idnes.cz/stravovani-v-praci-projekt-firma-na-taliri-fj8-/podnikani.aspx?c=A160302_113758_podnikani_kho