Zimní dílny Praha 2015

Návykové látky vs. pracovní život

Návykové látky jsou nebezpečné jak pro lidský organismus, tak i pro společnost jako takovou. V pracovním procesu to platí dvojnásob, nehledě na paragrafy, kterými toto téma ošetřuje zákoník práce.
S odborníkem na problematiku drog se podíváme nejen na legislativu spojenou se zneužíváním psychotropních a jiných látek, ale také na jejich fyzické projevy, které můžeme u zaměstnanců vypozorovat, řekneme si, jaké má zaměstnavatel práva a povinnosti a co všechno může udělat v rámci prevence, aby zabránil případnému neštěstí. Tématem Vás provede JUDr. Rudolf Souček.

 

Proces adaptace jako klíčový okamžik životního cyklu zaměstnance

Výběr zaměstnance je složitý a sáhodlouhý proces, na který personalisté vynaloží nemálo času a energie, nemluvě o finančních prostředcích firmy. Aby tyto výdaje nepřišly vniveč, je třeba s novým přírůstkem dále pracovat, aby se hladce zapojil do práce a naplnil svou úlohu. V rámci dílny si představíme adaptační proces, na modelových příkladech si ukážeme, jak působí na nového zaměstnance a jak je důležitý pro jeho zapracování a přijetí do pracovního kolektivu. Dobře zvládnutá adaptace vám získá loajálního a výkonného zaměstnance, který umí, chce a dělá. Na setkání s Vámi se těší Bc. František Gráfek.

 

 

Legislativní změny 2014, 2015, 2016 daňové a účetní aktuality

Cílem semináře bude rekapitulace nejdůležitějších změn daňových a účetních zákonů od počátku roku 2014 a rozsáhlé změny daňové a účetní legislativy s účinností od roku 2015 a 2016.
Výklad se zaměří např. na uplatňování nároku základní slevy na dani u starobních důchodců za období 2013 a 2014, nálezy Ústavního soudu, zdanění důchodců od roku 2015, sleva na dani za umístění dítěte v zařízení péče o děti předškolního věku, zvýšení slevy na dani na druhé dítě, daňová podpora odborného vzdělávání. Seminář povede daňový poradce Ing. Vladimír Opatrný.

 

Dotace na vzdělávání nově

Průběžný rozvoj zaměstnanců je pro každou firmu nutností. Investice do dobrého vzdělávání se firmě vždy vyplatí. Také v novém dotačním období budou moci malé, střední i velké firmy využívat dotačních titulů k pokrytí části nákladů na vzdělávání. V dílně budeme hovořit o novém dotačním období Horizont 2020, o změnách, které toto dotační období přinese z pohledu žadatelů a příjemců dotace. Zaměříme se na možnosti, jak aktuálně a příštích letech získat dotace na vzdělávání pražských i mimopražských zaměstnanců. Na setkání s Vámi se těší Mgr. Jan Janatka.