Články

SP855705.jpg

Jaké jsou zásady sebeobrany?

více

Přinášíme několik rad a zásad sebeobrany.

SP2110942.jpg

Létáte často, čekáte dlouho?

více

Ti, kteří tráví na služebních cestách hodiny a hodiny, tráví hodně času také ve frontách na odbavení zavazadel, odbavení sebe samých, na toalety, jídlo, nástup do letadla… No prostě neustále. Jak tento čas využít ke svému prospěchu a smysluplně? Zamyšlení a rady najdete v článku autora Rhymera Rigbyho ve Financial Times.

SP1944513.jpg

Občanský zákoník – velká neznámá začátku roku 2014

více

Tak jsme se konečně po padesáti letech dočkali, ano, nového občanského zákoníku. Proč je to taková událost? A proč se ho tolik bojíme? Určitě proto, že vzniknou nové situace, s kterými se nebudeme umět my, ani úřady vypořádat a bude trvat delší dobu, než tomu všichni přijdou „na kloub“. Občanskému zákoníku se budeme mimo jiné věnovat na lednové ZIMNÍ DÍLNĚ HR Klubu.

SP2110976.jpg

Vracíme se ke kohoutkové vodě

více

Kde jsou ty časy, kdy jsme tahali pet lahve po kartonech, různé příchutě, bublinkaté, obyčejné, jemně perlivé, dle toho, co měl každý v domácnosti nejraději. A co děláme teď? Už i v restauracích si objednáváme "vodovodu" a kdo chce bublinky, tak si ji snadno doma vyrobí. Nic není překážkou.

SP1944486.jpg

Proč je někdy talent důležitější než zkušenosti?

více

Podle tradičního přístupu vybíráme zaměstnance na většinu pozic podle zkušeností (také podle inteligence). Talent nás většinou ani nenapadne nebo je až na konci našeho žebříčku priorit.

SP853822.jpg

Deset nejotravnějších věcí, které vás mohou potkat během cest

více

Hledáte během vašich služebních cest způsoby jak se odreagovat a třeba i pobavit? Ti, kteří cestují velmi často, přináší souhrn těch nejnudnějších a nejotravnějších okamžiků, které vás mohou během cest rozčílit a rozpálit jak se říká „do běla“, některé jsou ale někdy k smíchu.