Články

SP854142.jpg

Jak se mění pracovní inzeráty

více

Ještě stále je třeba umět psát inzeráty a být dobrý v náboru zaměstnanců. Ale kde jsou ty časy, kdy jedné firmě vycházelo v čísle novin 20-30 inzerátů s nabídkou pracovních příležitostí.

SP2110946.jpg

Práce vhodná pro introverty

více

Dokážete si představit, že byste měli své teplé místečko v kanceláři za počítačem, v klídečku, hned vedle kuchyňky, kde se za celý den nemusíte vlastně s nikým potkat a na nikoho promluvit a najednou vám přijde váš nadřízený oznámit, že vaše místo ruší a vy budete přemístěn do ruchu open space, kde budete neustále jednat se svými kolegy, vysvětlovat vaše plány a cestovat mezi kancelářemi a firmami, předají vám nemalé peníze? Dokážu si představit jednu skupinu lidí, kteří by jen při této myšlence zešedivěli. A jsou jimi introverti.

SP1944521.jpg

České firmy stále více využívají hodnotících center

více

Stále více českých firem začíná pro nábor nových zaměstnanců využívat hodnotících (assessment) center. Co personalisté pro uchazeče o zaměstnání připravují? Většinou v těchto centrech stráví několik hodin, může se stát, že i celý den. Předpokládá se, že ten, kdo projde sítem z mnoha uchazečů, musí také ukázat, co v něm je.

SP853639.jpg

Ejčárův přehled aneb Co se psalo v tisku

více

Co se za poslední týden psalo v tisku a nemělo by vám to uniknout? Ejčár vám přináší přehled, co stojí za to si přečíst.

SP1944457.jpg

Nejoblíbenější knihy podnikatelek a manažerek

více

Je všeobecně známo, že ve vedoucích pozicích převládají muži, ale doba se stále proměňuje a tento trend začíná pomalu, ale jistě, ustupovat. V současnosti také stále více a více žen vstupuje z pohodlí domova do světa podnikání s čerstvými novými nápady. Ukázalo se, že moderní žena může z pohodlí domova spustit a řídit obchodní impérium.

SP853519.jpg

Historie HR

více

Některé důležité zásady řízení lidských zdrojů byly použity již v prehistorických dobách, jako příklad můžeme uvést nástroje pro výběr kmenových vůdců. Přečtěte si o tom, jak se vyvíjela profese HR manažerů a personalistů.